Bukan Sekadar Cakar Ayam
Hanya ingin meneruskan kehidupan yang kuchalana....

Salam

Selamat hari raya Qurban. Actually aku tak tau nk tulis. Bila duk rumah ni, mood nk menulis mcm dh tak ada. Asyik nk tido je keje. Tp memandangkan ade nikmat wireless free yg datang entah dr mana, so aku amik la kesempatan nk update blog ni.

Raya haji tahun ni bg aku amat meletihkan skit. Oleh sbb tidur terlalu lena, bas yg dinaiki terlajak dan aku terpaksa turun di Pulau Duyong. Sepatutnya kena turun kat Batu Enam, senang skit abg aku nak amik kat sana. Sampai je kat umah, lpas solat subuh aku terus ke dapur dan bersarapan bersama ayah aku. Pagi tu mak aku buat Nasi Kapek (nasi himpit). Lepas tu cuci2 moto jap, then terus bersiap utk solat sunat AidilAdha.

Lepas selesai segalanya, aku bergegas ke rumah nenek di Seb Takir utk mnolong dlm proses mnyembelih dan melapah lembu. Tahun ni nenek aku mngupah seorang lelaki yg pro skit dlm melapah daging lembu ni iaitu Pok Din. So, keje melapah agak cepat la berbanding tahun lepas. Utk proses memotong daging dan lain2, disettelkan oleh aku, abg aku dan sepupu2 yg lain.

Memandangkan hari tu hari Jumaat, so kitorang terpaksa berhenti skejap time smbahyang Jumaat sblum mnyambung balik keje lpas tu. selepas selesai semuanya, tibalah proses mnghantar daging ke setiap rumah. Time ni, ada satu prkara yg buat aku gelak. Ada sorang jiran yg tak kenal aku. Dia ckp aku dh jauh berubah. Aku pun pelik. Aku rasa muka aku ni tak pernah berubah sejak skolah rendah. Masih comel seperti dulu. Haha

Mlm tu, aku terpaksa menggagahi diri bersengkang mata utk menonton Nur Kasih episode akhir. Nasib baik Nur still dgn Adam. Kalau dgn Aidil, tak payah la. Baik kawen dgn aku je, aku kan single lagi. Keh3

Hari kedua, aku mnolong ayah aku utk mmbuat Rojak Kateh. Kalau tak tahu rojak kateh tu amnde, buat2 tau la ek. Aku dh malas nk citer. haha

Erm, smlm aku dpt email dr IRCUTP. Diorang suruh pulangkan buku yg tak pernah aku pinjam dlm masa terdekat. Kalau tak, habis la duit aku nk ganti balik buku2 tu. Apa aku perlu buat ek??hmmm…

Ok, smpai disini saja. Terima kasih kpd yg sudi membaca apa yg aku merepek kali ni. Ok, bye2…

p/s: Happy birthday to her


Sambung Bacaan

Nak Balik Dah...

Posted In: , . By Hazwan

Salam.

Dlm 2 jam lagi aku akan bertolak ke Gopeng, menumpang kereta Radhi yg kebetulan nk ke sana utk mngambil sepupu beliau. Wargh, malas giler nk packing barang. Dah la boring duk sorang2 dlm rumah ni. Hanye berteman laptop, Maggi Cup dan air Freedom Cola.

Nasib baik ade google group ChemE, boleh la aku turut sama menyepam disana. Pd time ni pun, mereka masih menyepam. Dah la tu. Kesian kat orang lain, penuh inbox diorang nanti.

Esok, umat Islam akan mnyambut Hari Raya Aidiladha atau lebih femes dgn nama Hari Raya Qurban. So, aku mngambil kesempatan utk mngucapkan selamat Hari Raya kpd semua pembaca2 blog ni.



K lah, pendek je entry ni, doakan aku selamat sampai ke rumah dan juga mntak supaya jalan ke Terengganu tak ditutup. Dgr citer kalau hujan tak bhenti, jalan kna tutup. So, beraya atas bas la aku nanti. T_T

Bye2

GUD BYE 2nd YEAR..
SUNGGUH SEKEJAP MASA BERLALU~~~
Sambung Bacaan

Last Paper

Posted In: , , . By Hazwan

Salam

Kurang 24 jam lg, aku akan mengakhiri dunia 2nd year di UTP. Sem dpn dh nk masuk tahun 3 dah. Last paper esok, Process Instrumentation akan bermula pd pukul 230 ptng dh berakhir pd 430 petang. Lpas tu, boleh la enjoy utk sementara.

Tp sekarang, aku mmg tak de smangat langsung nk study. Mungkin sbb gap terlalu panjang dgn paper sbelum ni. Lpas tu tgk member2 yg dh balik, agak jeles la. Kan best kalo dh habis, boleh lepak2 kat umah, smbil main hujan. Sekarang ni kan musim tengkujuh kat Terengganu. hehe

Hurmm, nasib baik la rumah aku dah tak banjir. Kalo tak silap aku, dh lima kali rumah aku banjir sepanjang aku hidup kat rumah tu. Sebelum tu ade lagi rasenya. Alhamdulillah, skarang banjir dh tak ade dah. Kalo tak, mmg mnyusahkan walaupun time kecik2 dulu aku slalu doa, mntak banjir. Boleh la main air puas2 sambil menyauk ikan kat paya. Haha

Erm, td paku egi lepak kat bilik sorang member, terkeluar citer pasal calon SPM yg dihalang menggunakan kalkulator Casio 570 dan hanya model 350 saja yg dibenarkan. Dahla hampir semua guna kalkulator 570 tu.mane nak cari model 350?? Adeihh, mmg kesian kat diorang, sbb skolah tu je yg kena. Sekolah lain boleh plak guna kalkulator tu.

Hm, kalau la aku kena camtu time SPM dlu, tak tau la nk ckp ape. Komfem result aku berbunga-bunga.huhu. So, mcm ne nk settle bnda. Bodoh betul la penyelia peperiksaan tu, nk tunjuk kuasa tak bertempat. Mcm first time jaga bdk-bdk periksa. Takkan la tak tau jenis kalkulator yg dpt digunakan atau tidak...

errrr..

ermm...

hmm..

Aku tak tau nk merapu ape lagi. Masih mencari mood utk study. Oh ye, ada gadis dari Burma nk bg aku hadiah. Siapakah dia?? jeng3…..
Sambung Bacaan

Salam

Bila melihat video di bawah ni, aku sedikit terkejut. Dh hilang malu agaknya perempuan kat Malaysia ni(ops,bkn semua). Tanpa perasaan malu duk menari kat tgh bandar. Melayu plak tu, dh la bertudung. Kalau ye pun fanatik sangat kat kumpulan Korea tu, tak perlu la nk menari cmtu. Malu la skit..



Tapi best gak layan lagu ni, Again and Again oleh 2PM. Agak menarik la lagu ni. Aku jumpa video ni kat beliamuda.com. Thanx to beliau.

K, chow dulu.
Sambung Bacaan

AMARAN: Post ini penuh dgn gambar


Salam

Belum sempat kesan terbakar di muka aku hilang selepas berjemur time futsal hari tu, kali ni aku terpaksa berjemur lagi. Bkn lagi di court futsal tp di Teluk Senangin. Pagi, 20 Nov, seperti yg tdk dijanjikan, ChemE JAN07 bertolak dr masjid an-Nur tepat pukul 7.30 pagi(sepatutnya kul 6.30 huhu). Jumlah semua yg pergi adalah 43 orang dgn menaiki 10 buah kereta.

Smpai saje disana, lebih kurang pukul 830 pagi, kitorang mulakan picnic ni dgn breakfast bihun goreng Pak Ali. Lepas tu, bermula lah segala aktiviti yg dirancang dan yg tak dirancang. Biarlah gambar dibawah menceritakan segalanya. Jom!!



~berkumpul di masjid~


~baru sampai di Teluk Senangin~

~kite breakfast dulu~


~ One ChemE~

~woi,xreti nak diam ke?~

~bersedia utk mencari gula-gula dlm pasir~

~Abu dgn tekun mengisi air dlm botol~

~berbola di pantai~

~main galah panjang~

~ramai giler yg main tipu time ni, trmasuklah aku haha~

~yg paling dpn tu mmg giler kamera haha~

~seluar paling cute haha~

~kaki buli dan mangsa mereka, si obor-obor~

~bdk2 laki yg datang~

~jelitawan ChemE yg hadir~

~KAMI~

~flying kick kat bdk yg nakal~

~gambar paling smart dlm picnic kali ni (mgkin sbb aku ade kot hehe)~


Selesai semua kativiti, kitorang pun mula beransur pulang ke UTP. Tp satu tragedy telah berlaku. Tayar kereta yg dinaiki oleh aku bersama Aik, Abu dan tuannye, Fahmi telah pecah. Mungkin Abu berat sangat kot. Haha. Nasib baik ade tayar spare. Kalau tak, T_T

~Aik menukar tayar smbil berkain pelikat haha~

~kiut giler tayar haha~

Last, aku nk ucap terima kasih kpd penganjur picnic ni dan juga kpd ChemE JAN07 yg hadir. Picnic ni sangat BEST!!



Sambung Bacaan

Membawa Diri

Posted In: , , . By Hazwan

Salam.

Tinggal seminggu lagi sbelum last paper. Boring giler pagi ni. Semua bdk rumah aku ni tgh tidur, masih dibuai mimpi agaknya. Oleh krn cuaca hari ni agak cerah sket, tak panas, so pg td aku pun membawa diri ke tasik UTP seorang diri.huhu. Hari ni best sket, sbb tak ramai orang. So, dpt la aku berjoging dgn tenang tanpa melihat pmandangan yg kurang menyenangkan.

Tp tak best jogging sorang-sorang ni. Nak jogging lama2 pun mls(padahal tak larat hehe). Kat bwh ni gambar2 lame aku time lepak kat tasik ni. :D

~priceless style~


~bg ikan makan roti~

~jgn terpedaya dgn gambar ni haha~

~layan perasaan~

Hm, berita utama, ChemE Jan O7 akan bergumbira lagi. Kali ni kitorang akan berpicnic ke Teluk Batik. Insyaallah, kalau takde halangan, kitorang akan kesana pd hari esok, Jumaat November. Mntak2 semuanya berjalan dgn lancar. Amin.

~kredit to acab~

p/s: I'm sorry panda


Sambung Bacaan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...