Bukan Sekadar Cakar Ayam
Hanya ingin meneruskan kehidupan yang kuchalana....

Terserempak

Posted In: . By Hazwan Arif

Selesai membayar hidangan sup ekor yang telah habis diratah, aku berjalan keluar dari kedai. Dua orang hosmet aku sudah jauh berjalan ke depan menuju ke kereta. Jadi aku berjalan seorang sambil memikirkan harga semangkuk sup ekor tadi. Agak mahal tapi berbaloi dengan rasanya yang sedap.

Tiba-tiba aku berselisih dengan seorang brader yang agak gempal. Macam kenal. Rasanya budak sekolah kat kampung aku dulu. Aku senyum, dia pun balas senyuman. Dengan pantas aku hulurkan tangan untuk bersalam.

“Mu wat mende sini?” – aku memulakakan perbualan.
(kau buat apa kat sini?)

“Aku keje sini la. Kat Gebeng. Mu?”
(Aku kerja kat sini. Kat Gebeng. Kau?)

“Ouh. Aku keje kat Gebeng gok. Kat Polyplastic..”
(Aku kerja dekat Gebeng jugak. Dekat Polyplastic)

Sambung Bacaan

Buffered Earning Datang Beraya

Posted In: . By Hazwan Arif



Aku terbaca blog kawan aku, satu post bertajuk Buffered Earning Datang Beraya. Lepas baca, aku pun jenguk-jenguk akaun Nuffnang diri sendiri.

Ciss, waktu malas nak menulis ni la Nuffnang nak bagi duit. 5 bijik BE sekaligus dia bagi. Waktu rajin menulis dulu, susah nak mampus nak dapat. Bila dah malas, senang pulak.

Tapi sekarang aku dah tak kisah sangat. Sekarang aku blogging hanya untuk kepuasan diri, dan juga mencatat sesuatu yang dapat aku baca bila dah nyanyuk nanti.

Huish, tak sabar nak pulang beraya :D

p/s: Aku ada share tips nak dapatkan Buffered Earning dulu. Klik SINI
Sambung Bacaan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...