Bukan Sekadar Cakar Ayam
Hanya ingin meneruskan kehidupan yang kuchalana....

Penyu Menangis Lagi

Posted In: , . By Hazwan Arif




Salam.

Td baru je habis post-mortem Tunas Cemerlang. Time aku tgh bergelak ketawa dgn diorang, tb2 aku dpt satu msj dr sepupu aku.

“Kaloh doh ganu mlm ni. 4-1”

Frust giler aku mlm ni bila baca msj tu. Jika tahun lepas, Terengganu pun kalah semi-final kpd Kedah,3-2. Tahun ni plak kalah dgn Negeri Sembilan dgn agregat 4-1. Sedih2. Tp nk buat cmna. Dh kalah terima je lah kn..hmm

Sebelum tu, gudluck kat Kelantan yg berjaya ke final. Dan juga kat Selangor yg tersenarai dlm 350 kelab terbaik dunia.Tahniah2

Majulah bolasepak utk negara =)


BUKA CERITA BARU..

Langsung tak de kaitan dgn bola sepak

Hm,petang td berlaku satu tragedi. Aku teperangkap kat Tasik UTP dlm hujan yg sangat lebat time jogging td. Selepas menunggu dlm masa yg agak lama kat Pondok Kayak, aku dan member2 yg lain trpaksa meredah hujan pulang kebilik dgn berjalan kaki. Dah la jauh giler, rase cm nak demam je mlm ni.huhu. Apa22 pun, mmg best ar petang td, dh lama tak main hujan cmtu. Haha. Nak tau citer selanjutnya, buka link ni. WanPai

~gambar mangsa-mangsa yg terperangkap~

Credit to Alip Cyclo for de picture. Ade lg disini.

Ok, chow dulu..


Sambung Bacaan

Pilihanraya UTP 09/10

Posted In: , . By Hazwan Arif

Salam sejahtera

Esok akan berlangsungnya pilihanraya kampus di UTP. Herm, berbanding tahun lepas, pilihanraya kali ini agak suram. Bilangan calon pun sikit je, hanya 6 calon utk 5 kerusi. Calon2 pun aku tak kenal sangat. Yg kenal pun sorang je iaitu Acap, setiausaha utk Tunas Cemerlang. Mu'id pun kenal cmtu je. huhu. Yang lain2, mcm pernah nmpak.hoho

Td sebelum turun ke padang utk bermain bola, aku terperasan satu benda yg agak memualkan. Ada orng telah mengoyakkan beberapa poster seorang calon di blok aku ni. Apsal "bodoh" sangat dia tu sampai nk kacau orang nk berkempen. Mungkin perbuatan ini ada kaitan dengan perkauman. "Bodoh betul", Malaysia dah merdeka lebih 50 tahun tp masih ada pelajar yg berfikiran begini. Mungkin ini antara salah satu cabaran utk MPPUTP yg baru, utk mngubah mentaliti pelajar UTP dr takuk yg lama ke tahap pertama seiring dgn UTP itu sediri yg telah pun gah di mata dunia(betul ke??).

Lupakan yang tu...

Sejak dua menjak ni, telah berlaku perang poster yg hebat di blog2 UTPians. Yang paling menarik. Blog PalingTinggiLampai yg memaparkan calon2 yg gagal utk bertanding kali ini tp masih mahu berkempen. Kalo nk gelak ketawa, sila klik kat nama blog td.Haha

Kat blok aku juga ada seorang calon yg terkenal dgn kediktatoran beliau. Merupakan antara raja event di UTP, sumbangan beliau sepanjang berada di UTP amat la tinggi sehingga layak utk bertanding. Dengan kesungguhan yg terpapar jelas di muka beliau, sememangnya dpt meyakinkan pengundi-pengundi utk memilih beliau. Inilah diaaa, dengan ketinggian 170++ dan berat 60 kg, dipersilakan

Wan Pai…..



Haha..

K lah, mau study Sepro. Aku ada test esok. Huhu. Doakan aku berjaya ye pembaca sekalian..bye2..

~Love is like a river of tears that will flow whenever you're not here.,Eventhough your heart will never be mine.,It's enough just seing you smile....
Sambung Bacaan

Bait al-Amin:EduTrip to KL

Posted In: . By Hazwan Arif

Salam.

Selepas seminggu berlalu, akhirnya aku post jgk citer pasal EduTrip minggu lepas. Kitorang pergi melawat empat tempat spnjang lawatan 2 hari ini dan menginap di Hotel Heritage. Jom tengok, biarlah gambar yg menceritakan segalanya.


Cyber Security Malaysia


~Ni la sponsor untuk program Tunas Cemerlang~

~mendengar taklimat~

~macho kah?~

~bergambar sebelum ke zoo~

Zoo Negara

~bapok gajoh~


~Anam, bapa mithali~


~first time tgk badak.huhu~


~kepala teleng~


Petrosains


~haihh,buat ape tu dik?~

~cube teka diorang buat ape~

~Wan Pai dh ngantuk ke??~


~yeah, bakal MPPUTP, Acap sedang mngajar cara2 nk buat kete mainan~

Aquaria

~Adam, Nur dan Katrina. haha~

~Onn-Head Faci~


~Apekah??~

Maaf, aku tak reti sangat nk pilih gambar sbb trlalu bnyak.huhu. Ok, thanx to all komiti yg turut sama mnjayakan program ini. Kpd yg tak dpt pegi,jgn sedih2.=). L epas ni ada closing ceremony plak. Hadoii..



Sambung Bacaan

Tag Oleh Wanie dan Papoki

Posted In: . By Hazwan Arif

Salam.
Dah lama aku tak buat benda ni. Kali ni aku di tag oleh Papoki dan Wanie. Dua-duanya merupakan komiti Tunas Cemerlang. Jom layan..

1) Apa yang anda rasa sekarang
-Aku tak suka kongsi apa yang aku rasa..

2) Rate tahap keemoan anda (1-5)
-1 je kot

3) Warna kesukaan anda?
-Hitam,Biru, Putih dan Hijau

4) Kalau diberi peluang, anda mahu jadi artis?
-Mau saja

5) Bagi satu sikap yang ada pada anda
-Kadang aku terlalu baik dengan sesetengah orang dan sebaliknya pada orang lain.

6) Anda rasa ada seseorang sedang meminati anda?
-Mungkin. Papoki dan Wanie. Sbb tu dioorang tag aku haha

7) Kalau anda sedang berduka,apakah yang anda akan buat?
Tepon mak kat umah atau citer problem kat kawan-kawan

8) Jika anda wanita berapakah mas kahwin yg sesuai untuk anda?
-Mas Kawin tak perlu mahal rasenya

9) Anda suka pemberi tag ini kerana…
-Dua-dua nmpak mcm baik. Tapi hati aku tak tahu. Mungkin ada busuk skit-skit.haha

10) Jika anda menjadi pemberi tag ini,, apakah perkara pertama yang akan anda lakukan??
-Try cari kawan yg rajin update blog dan tak buat lagi tag ni
- Pergi blog diorang,dan bgtau kat chatbox
- Tunggu diorang buat huhu

Tag 7 orang member anda:
- Cik Sunnymiso
- Cik Aja
- Cik Irda
- Encik Cyclo
- Encik Hadio
- Encik Irsyad
- Encik Abu
Sambung Bacaan



~Teringat kenangan Lalu~
~Dorm Umar 2006~
~MRSM KT~

p/s: gambar ni dh mcm 30 tahun


Sambung Bacaan

Sejadah Berdiri

Posted In: , . By Hazwan Arif


PASIR MAS - Warga Sekolah Kebangsaan (SK) Tok Sangkut, Repek dekat sini gempar apabila 35 helai sejadah yang berada di dalam surau sekolah berkenaan didapati berdiri.

Mereka mendakwa, bentuk sejadah itu kelihatan seolah-olah lelaki dan wanita sedang menunaikan sembahyang dan berada dalam keadaan duduk antara dua sujud.

Sejadah-sejadah tersebut juga seperti sedang berjemaah dengan sehelai daripadanya seolah-olah menjadi imam dan diikuti dengan 15 helai di ruang sembahyang lelaki dan 19 helai lagi di ruang sembahyang wanita.

Kejadian tersebut disedari kira-kira pukul 10.55 pagi oleh seorang pelajar tahun dua, Nurul Huda Mat Jali, 8, yang sedang mengikuti kelas pemulihan bersama beberapa pelajar lain di pondok berhampiran surau berkenaan.

"Saya secara tidak sengaja ternampak sejadah seperti sedang bersembahyang melalui celah pintu. Saya beritahu kawan dan dia memaklumkan kepada guru," katanya ketika ditemui semalam.

Sementara itu, guru terbabit, Adnan Abdullah, 37, berkata, dia terkejut apabila melihat sejadah-sejadah tersebut berada dalam keadaan berdiri dan seolah-olah menunaikan sembahyang secara berjemaah.

"Keadaan sejadah tersebut seperti berada dalam saf sembahyang, ada yang tinggi dan rendah seperti jemaah dewasa bersama jemaah kanak-kanak," ujarnya.


sumber:KOSMO

Sebelum ini, kes sebegini pernah terjadi di Masjid Kristal,Terengganu, Selangor dan beberapa tempat lagi. Di luar negara, ia pernah terjadi di Oman. Mungkin semua ini adalah petanda bahawa Allah SWT memberi amaran kepada manusia agar kembali kepadaNya. Bagi mereka yang melihat kejadian demi kejadian ini dengan mata hati, ikhtibar dapat diambil buat bekalan di akhir zaman ini. Namun, bagi manusia yang tidak dapat menerima kebenaran maka mereka akan menganggap itu semua adalah hukum alam. Kejadian sejadah berdiri yang semakin menjadi-jadi sekarang ini juga seolah-olah mahu mengajak kembali umat Islam supaya beriman dan menyembah Allah. Ramai umat Islam akhir zaman kini sudah lupa padaNya.
Sambung Bacaan

Finish la I

Posted In: . By Hazwan Arif

Salam.
Kali ni aku bkn nk citer pasal Edu-trip Tunas Cemerlang yg baru abis smlm, tp pasal hari ni. Pasal Edu-trip tu,lenkali aku citer ye. Sekarang dlm proses mngumpul gambar.:)

Hari ni agak pelik sikit. Hari yg amat blur. Aku pegi kelas dgn kepala yg kosong. Class pertama, prosafety, aku “duk congok” je, Lgsung tak tau apa-apa, Salin note pun tak. Mgkin sbb dtng lambat kot. Aku masuk just nk sign attendant. Zz

Masuk class kedua, Process Instrumentation, kepala mula ok sbb subjek ni senang skit. Sylibus pun dh habis. Just wat revision je. So sempoi je class hari ni. Masuk kelas Sepro, kepala dh mula bengong. Terlalu bnyak rumus2 kat slide yg buat aku blur. Aku tgk sekeliling, dah ade yg tidor. Last2, tangan aku mula menekan-nekan handphone tanpa tujuan.

Class keempat, ProbStat, smkin ramai classmate aku yg layu. Ada yg bersembang kt belakang. Ada yg mula keluar ke tandas, dan ada juge yg ke kafe. Hm, baru aku perasan, yg jgk yg blur mcm aku hari ni. Dan aku?? Masih menekan butang handfone..

Clas ke 5, Reaction, ni subjek feveret aku. Tp time ni aku ngantuk giler. Nasib baik aku merajinkan diri menyalin apa yg ditulis kat depan. Dan akhirnya, aku faham..wohoho. Dan hari ni jgk aku dpt markah reaction. Agak memuaskan walaupun agak rndah dr orng lain.

Last, tutor Sepro bersama Kak Huda. Lawa jgk dia ni.hehe. Kali ni ade quiz. Dan seperti yg dijangka, aku tak dpt jwb. Adeihhh,, nasib baik ada kwn2 yg sedia mmbantu dikala ku kesusahan. Tq2..

Esok hari Selasa. Aku tak tahu ape yg akan berlaku esok. Mntak2 esok lebih baik dr hari ni. Aku tak nak lg blur,. Lg pun,final dh dekat woo. Kalau tiap-tiap hari macam hari ni, finish la I..
Sambung Bacaan

Smart Life Campaign 2

Posted In: , . By Hazwan Arif


Salam


Akhirnya Smart Life Campaign fasa pertama telah selesai. Tinggal fasa kedua lg iaitu pertandingan futsal. Smart Life Campaign ni bertujuan utk melahirkan “well-rounded students”, iaitu bkn saje brjaya dlm akademik, tp juga aktif dlm sukan dan rekreasi. Tp, adakah objektif nye tercapai atau tidak, yg tu kita tak tau
.

Dibawah ada sedikit gambar yg nak sy share. Walaupun sikit je, tp boleh la mmberi gmbaran apa yg berlaku sepanjang 3 hari program ni berlangsung.



Sebelum Event Bermula


~kene angkut kerusi dan meja.adeihh~

~proses pemasangan khemah~

~komiti SLC yg sangat rajin. kan3??~

~Sian diorang, wat keje smpai lewat malam.huhu~

Event pun bermula


~antara pelawat yg datang bermain speed stack~


~Deli, pe-Rubik tegar~

~gerai baju pun ade~

~antara bunga yg dijual disini~

~penyokong MU yg turut hadir mmberi sokongan.keh3~

Lepas ni akan diadakan pertandingan futsal di Court V5 iaitu pd 17-18 October. Maaf kpd semua, aku tdk dpt hadir pd prtandingan tu krn akan ke KL utk Tunas Cemerlang Edu Trip program. Aku jgk nk mntak maaf sbb tak dpt nk bg full komitmen sepanjang event ni krn agak sibuk dgn test. Mungkin alasan ni susah utk diterima oleh sesetengah orng tp aku mntak maaf.

By the way, gud luck utk semua komiti SLC, lakukan yg terbaik utk futsal tournament. All the best guys..



~jejaka-jejaka kacak SLC~





Sambung Bacaan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...