Bukan Sekadar Cakar Ayam
Hanya ingin meneruskan kehidupan yang kuchalana....

Sesuatu

Posted In: . By Hazwan Arif

Salam

Aku baru je sampai ke UTP pg td. Mood aku agak kurang baik hari ni. Kenapa???Terlalu sukar utk diceritakan disini.Terlalu bnyak perkara yg bermain-main dlm fikiran aku kali ni. Mungkin betul, aku masih belum matang utk mnghadapi semua ini. Walaupun umur dh 20, fikiranku masih belum matang, matlamat hidup masih belum jelas. Sbb tu la aku selalu gagal dlm semua benda. Err,tp bkn semua..

Teringat kata-kata sorng kwn hari tu, utk berjaya aku perlu terikat kpd sesuatu. Sesuatu yg dpt mmbimbing aku atau memotivasikan aku ke arak kebaikan. Dan sekarang, aku masih mncari apa itu “sesuatu”. Aku masih keliru….



“aku terima kekalahan ini”


p/s:Hadi,sori dokleh ikut gi maen futsal hari tu. mcm2


Sambung Bacaan

Salam Aidilfitri~~

Posted In: . By Hazwan Arif



Kesunyian melanda jiwaku ini.keh3.. Roommate aku dh balik, tinggal housemate je yg masing –masing sibuk dgn dunia sendiri. Time mcm ni, dgr lagu raya dh buat aku jd sedih.hehe. Mcm la tak leh balik beraya tahun ni. Bajet duk oversea.huhu

Disini, di blog bertuah ku ini, aku ingin mengucapkan

Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir dan Batin

kpd semua yg mengenali diri ini, tak kira dimana jua anda berada terutamanya kpd pembaca-pembaca blog ini. Aku sangat menghargai korang semua walaupun aku tak tau sape yg baca blog aku ni. Mekasih tau.

Nnti jemput la datang umah. Kalau tak kenal jalan,tgk peta kat bwh ni. Kalau tak kenal jgk, tak payah dtng la.haha

~sila klik untuk besarkan imej~

Erm,sape-sape yg nk pegi umah Papoki, sila klik sini. Disana juga ada peta rumah beliau dan juga peta rumah aku. Kenapa la dia ni sibuk nk promote rumah aku. Tp takpe lah. Terima kasih krn sudi mmpromosikan rumah aku di blog ko tu. Nanti jmput la dtng umah tau.:P

Akhir kata, selamat menyambut hari raya. Hati-hati dijalan raya, dan ingatlah orng yg tersayang. Doakan aku selamat dlm perjalanan balik ke Terengganu mlm ni.k Bye2..



Sambung Bacaan

Raihan feat Hujan - Salam AidilFitri Ayahanda dan Bonda


Terkenang Di Ketika Itu
Ku Dimanja Dan Disayang Selalu
Apa Saja Kemahuan Diri
Akan Cuba Dipenuhi

Walau Hidup Dalam Kesukaran
Kau Kan Cuba Untuk Membahagiakan
Demi Anak-Anak Yang Tersayang
Kau Berdua Kan Berkorban

Tetapi Baru Kusedari
Tidak Mungkin Kan Terbalas Budi
Pengorbanan Mu Tiada Ternilai
Hanya Tuhan Kan Membalasnya

Salam Aidilfitri
Ayah Bonda Yang Dicintai
Maafkanlah Anakmu Ini
Kerna Belum Cukup Berbakti

Pabila Menjelang Lebaran
Baju Baru Kan Disediakan
Walau Mungkin Kami Tak Mengerti
Keperitan Saat Itu

Namun Wajahmu Terus Barcahaya
Oh Sucinya Kasih Sayang Itu
Di Bibir Mu Kan Menguntum Senyum
Andai Anakmu Bahagia

Salam Aidilfitri
Ayah Bonda Yang Dicintai
Maafkanlah Anakmu Ini
Kerna Belum Cukup Berbakti
Di Aidilfitri,Di Aidilfitri

Hmm, best gak layan lagu Hujan dgn Raihan ni. Kalau nk download,klik sini.

Sambung Bacaan

Awesome Blog Buddy

Posted In: . By Hazwan Arif


Salam.

Dah lama aku tak main dgn benda ni. so,dgn kelapangan masa yg ada, aku cuba mnjawab tag ni.Kali ni aku di tag oleh dua orng rakan, Nipi dan Nuar. Jom layan~~

1 – 5 fakta menarik tentang pemberi tag.

NIPI

  • Merupakan sorng pelajar UTP,sma batch dan sama course dgn aku
  • Penjual topup paling Berjaya kat UTP
  • Sangat aktif dlm blog
  • Aku jarang bercakap dgn dia sbb dua-dua suka buat muka serius
  • Dia single lagi kot. Jom usha blog dia. haha~~

NUAR

  • Satu kos ngan aku jgak.
  • Berasal dr Kelantan.
  • Member terdekat memanggilnya dgn pangilan “cikgu”sbb dia akan jd tutor time final exam.
  • Salah satu entri beliau buat aku tersentuh
  • Description pasal aku tu buat aku tersenyum. )

2 – 10 fakta/hobi diri sendiri:

  • Berasal dr Terengganu, mengambil Kejuruteraan Kimia, tahun kedua semester kedua
  • Anak keenam dari 9 adik beradik. Mempunyai 2 kakak ipar dan 2 anak saudara.
  • Hobi aku dari kecik smpai sekarang ialah membaca. Tp lebih kpd general knowledge, bkn ilmiah la.
  • Seorang pecinta bolasepak tanah air.
  • Sentiasa berusaha utk berubah tp tak pernah berubah. Haihhh
  • Takut dgn ketinggian. Gayat la tu. haha
  • Tak sukakan binatang berbulu. Bukan takut
  • Bila bersama dgn budak-budak, perangai aku akan jd mcm mereka.huhu
  • Suka meng-ekspress-kan perasaan dgn lagu
  • Fakta paling menarik-->aku masih single :)

3 – 8 Penerima tag seterusnya dengan ringkasan mengenai mereka.

  • Abu Raihan- Kalo baca blog dia,mcm tgh frust menunggeng. Betulkah?
  • Kamil- budak jiwang yg terlalu berterus terang dlm blog
  • Zaki Teddy-J- Budak PE yg jarang ku jumpa. Sangat rajin mengupdate blog.
  • Nana- Budak UDM yg dikenali tanpa sengaja. Mcm ikan buntal.haha
  • Papoki- Aku ckp dia jahat. Dia ckp dia lagi jahat. Depan aku je wat baik.haha.
  • Iera- Budak TC paling bhgia.hehe
  • Mimie ImHePie- knal melalui blog. Dia ckp dia suka mekap tp tak pandai.haha
  • PeaPah- Thanx utk kad raya hari tu.
  • Qist- Dh ama tak mengetag kamu.
  • Hadio- dia ni malas nk jwb tag aku. Sbb tu aku letak last skali nama dia.haha



Sambung Bacaan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...