Bukan Sekadar Cakar Ayam
Hanya ingin meneruskan kehidupan yang kuchalana....

Jersey Manchester United 09/10

Posted In: . By Hazwan Arif

Salam..
Td, tgh boring aku try la usha jersey baru MU untuk season depan. Dan keputusannya agak mengecewakan. Tak lawa langsung bg aku. huhu. Sape punye design la ni..






Nampaknye, mgkin season depan aku tak beli jersey MU. Mungkin jersey Malaysia kot. hehe
Sambung Bacaan

Tag by Hadi

Posted In: . By Hazwan Arif

Hari ni cuaca jo ong. Dah la sejuk, sngat best utk tidur time2 mcm ni. Tp aku dh boring idur, so aku pun layan la tag ni. Kali ni aku di tag oleh Hadi. Hmm, dh lama aku simpan benda ni. Layann…

Anda ade berape henpon?
Due

Jename henpon anda?
Nokia 1110i dan Sony Ericson K5550i

Kaler henpon anda?
Silver Hitam dan Putih

Anda menggunakan talian aper?
Celcom dan Maxis

Ape yg anda dapat dengan menggunakan talian tersebut?
Saya dpt call family, kengkawan, msj2, erm, ape lagi ek?

Dalam sehari, bape pusen kedit anda habes ?
Tak sampai singgit kot.

Bape kali anda topap sebulan?
2 kali sebulan..

Anda lebey suke msj or tepon?
Mesej sudeh

Bape bilangan msj dlm inbox anda tika ini?
Tak terkira.haha

Ketika anda menjwb soalan ini, siapakah penghantar mesej yg paling akhir dlm inbox anda?
Katun

Ape perasaan anda mase bace msj tu? Nyatekan reaksi.
Amik selimut dan tidur

Ape yg anda reply kalau anda dpt msj dr sum1 yg anda x knl, n org tu leh plak tanyer balik sape anda (sedangkan anda x knl pun sape dy)?
Wrong number

Ape yg anda buat kalau ade numbo yg x knl tp miskol anda byk kali?
Tepom dia balik. Kalau dia tak angkat, terimalah msj2 pedas dr aku lepas tu.

Ape perasaan anda kalau numbur anda diberikan kepade org yg anda admire secare senyap2?
Gelepor aku suke~~

Ape yg org akn ckp kt anda bile anda bace msj yg lawak?
ermm…

Anda taip msj gune jari?
Mak jari

Anda da tepon or msj parents anda hari ni?
Rasenye mcm takde. Tp aku mmg nk kol lpas ni.

Ape perasaan anda bile jwb soalan3 ni?
Kenyang. Ade ke perasaan kenyang?

Nyatekan 7 name org yg anda ingin forwardkn menatang ni dgn sebab:

Kamil- dia ni jiwang
Sap Atan- dia perform!
Amin- dia baek!
Irsyad-dia cool
Nash-dia hunter
Emma-dia tomato.haha
Irda-dia..ermm,entah..



Nah, sedikit gambar lawak utk korang tgok.hehe




~Tubuhku ada disini, tetapi bukan jiwaku~

Sambung Bacaan

Tag Mengarut Oleh Kamil

Posted In: . By Hazwan Arif

Salam.
Kali ni aku ditag oleh Kamil. Ni antara berpuluh-puluh tag yg masih aku belum jawab.Agak pelik je soalan dlm ni. Layan je la..

1.your real name:

HAZWAN ARIFF MD YUSOF @ GHANI

2.witness protection name:(mother and father name)

ZAHAR BANUN BNTI ISMAIL & MD YUSOF @ GHANI

3.nascar name:(1st name of ur mother's dad,father's dad)

ISMAIL LONG

4.star wars name:(1st 3 letter form ur last name,1st 2 letter form first name)

SOFHA (cam baik je nama)

5.detective name:(fav colour,favourite animal)

WHITE RABBIT (Ade ke nama detektif cam ni?haha)

6.soap opera name:(middle name,town where you were born)

ARIF KUALA TERENGGANU (nama opera tak menarik langsung)

7.superhero name:(2nd fav color,fav drink,add THE to the front)

THE BLUE ICE LEMON TEA (panjangnye nama)

8.fly name:(1st 2 letter of 1st name,last 2 letter form last name)

HAOF

9.rock star name:(pets name,current street name)

Takde pets.haha

10.porn name:(1st pet,street you grew up on)

TOMPOK KUALA TERENGGANU.(nama porn pun ade. Bodoh soalan ni.haha)

11.your ganster name:(1st 3 letter of real name plus IZZLE)

HAZIZZLE (boleh la aku guna nama ni lepas ni)

12.stripper name:(name of your fav perfume,fav choc)

ATAR OIL CADBURY (mcm salah eja je ni)

13.wizard name:(last 3 letter of mother name,1st 3 letter of current job,1st 3 letter of your zodiac sign and last 3 letter of tour home street name
)

NUNHOUCAPANG (pelik je bunyi)

14.goth name:(black,name of one of ur pet)

BLACK aku takde pet (wahahaha..)

15.pirate name:(Captain,fav actor last name,ur pet name,fav actress last name)

CAPTAIN PITT takde pet YOONA (gee gee gee gee)

Huh, siap pun. Aku mls la nak tag orng yg seterusnya. Sape2 rase nk buat, buat la. Bye2
Sambung Bacaan

Takziah

Posted In: . By Hazwan Arif

Inbox mula dipenuhi msj , berpuluh-puluh call dr kawan mula ku terima. Status YM dan Gtalk mula dipenuhi dgn ucapan ‘takziah’. Ade jgk yg mengepost nye dlm blog. pelbagai kata ‘semangat’ mula ku terima. Terima kasih kwn2 krn 'mngambil berat' tntang diri ku. Aku betul2 ‘terharu’ dgn korang . Tp aku skarang masih dlm kesedihan. Kejadian tadi berlaku betul2 depan mataku. Aku tak dapat menerima hakikat bhwa dia telah pergi Nou Camp. Baru setahun dia tnggal di Old Trafford. Mmg jodoh dia dan MU tak lama Nasib baik Hafiz Mikro mntenteramkan aku,”Next season ar plak”. Ces, mcm peril je.

Dah2, aku nk tidur. Kpd2 mereka yang mnghantar msj ‘takziah’, dan call aku tu, jaga lah korang. Naik lori naik bas, lain hari aku balas. Huh

p/s: Dia yg aku maksudkan adalah Trophy UEFA Champions League.huhu
Sambung Bacaan

Hari Merdeka

By Hazwan Arif

Salam..
Alhamdulillah, hari berakhirnya sem kelima aku di UTP. Sekejap je aku rase, mcm baru lagi berada di UTP ni.huhu. hari ni berakhir jgk exam aku untuk sem ni. Last paper td, Mandarin agakhancur la. Tu la, sape suruh layan Family Outing smlm.hak2..

Lepas exam td, budak2 lelaki Cheme berpakat utk brmain futsal di Menglembu. So habis je exam, aku terus balik ke bilik utk tido sblum bngun pukul 2. Seperti yg tidak dijanjikan (yela, janji 2.30 nk pegi sana), kitorang bertolak pd pukul 3.00 ptng. Agak best la main hari ni walaupun semuanya nmpak mcm letih. Dh la main dua jam, nk pengsan rase nya. Huhu. Apa pun, thanx kpd mereka yg brmain futsal td. Sem depan kita buat awal skit la. Nak??hehe

Sebenarnya, aku baru je bangun tido ni. Malam ni kan final champion league dan team trbaik di dunia, Manchester United akan brtarung dgn Barcelona. So, aku berharap, MU akan menang mlm ni. Yeahh. Kpd mereka yg selalu mngutuk MU tu, jom same2 tgk kemenangan MU lepas ni.haha



Glory Glory Man United~~Yeahh
Sambung Bacaan

Anugerah Bintang Blogger

Posted In: . By Hazwan Arif

Salam.
Selepas berhempas pulas selama 3 minggu, akhirnya 5 paper telah selesai dan hanya tinggal Mandarin saja lagi. Jangan tanya aku pasal exam, nanti aku sedih.hoho. Kali ni aku telah menerima dua award dari dua orng kawan yg telah lama aku kenal. Jeng..jeng…jeng..



Award pertama, Uber Amazing Blog dianugerahkan oleh Hadi, senior blogger aku ( nmpak mcm tua je). Aku tak nak citer panjang pasal dia ni. Nanti tubik perasaan takbur dlm hati dia.haha. Kalau nk tau sangat, bacalah kat entri kat bawah tu. Sebagai mnhargai award yg diberikannya, dgn ini aku menganugerahkan kpd beliau, Bertuah Award 2009. (pembaca diminta menepuk tangan)

Award kedua plak, Bertuah Award 2009 diberikan rakan sekolah time kecik2 dulu, Farah Najwab. Dia merupakan best student kat sekolah rendah aku dlu. Skarang ni blajar kat UKM, amik law kot. Kalau tak silap ar. Jadi sbgai mngenang jasa nya, dgn ini aku menganugerahkan beliau Amazing Blog Award. (tepuk tangan sekali lagi)

Jadi, bagi award pertama, aku ingin menganugerahkan award ini kpada semua follower2 aku. Kerana kamu semua lah, aku berasa sangat dihargai dlm dunia blog ni.sob3. Aku juga ingin memberikan anugerah ini kepada ex-schoolmate aku iaitu:

- Aja
- Dilla
- PeaPah
- Wafa
- Feeza Yusof
- Mazirah
- Qistina


Errr, kenapa semua perempuan ek? Mna lelaki?hehe

Bagi award kedua, iaitu Bertuah Award 2009, aku ingin menganugerahkan award ini kepada budak2 course aku yg berjaya menamatkan exam week pada hari dan juga akan menamatkannya pd hari Rabu ni. Mereka ialah:

- Abu Raihan
- Amin Baek
- Azura
- Faidah
- Farah
- Faris
- Fazley
- Hamzah
- Hanifi
- Irda
- Izzati Amri
- Kamil
- Khairudin
- Luqman
- Nash
- Nuar
- Rufaidah
- Sap Atan
- Syazwan
- Umair
- Zai CE

Sebenarnya, mungkin ada lagi budak kos aku yg ade blog tp aku tak tau kewujudannya. So, sori sbb nama anda tiada diatas.. Jadi, memandangkan ini adalah blog aku dan aku berhak utk mmbuat apa saja, aku ingin mengenakan sedikit syarat kpd penerima award ini. Syarat nya ialah, describe-kan pemberi award ini bermula dgn ayat,

“Saya sangat bertuah dpt mengenali Hazwan Arif kerana…".


tidak melebihi 50 perkataan.haha

p/s: aku main-main je yg last skali tu. Tp kalau korang buat, ok gak.hehe
Sambung Bacaan

Kerana Tepi Kain

Posted In: . By Hazwan Arif

Salam. Aku ada sorng kawan. Dia mmg baik dgn aku . Family dia pun mcm tu gak. Setiap kali aku dtng ke umah dia, mak dia msti sediakan makanan. Time aku pergi ujian utk kemasukan ke MRSM dlu pun, ayah dia yg tolong hantarkan. Keluarga dia mmg berjasa dgn aku. Hurm, tp, hari ni aku buat dia kecik ati. Aku cuma bergurau tp dia anggap bnda tu serius. Hmm, baru aku tau budak ni ada perasaan. Ingatkan tak de.haha

Kawan yang aku maksudkan tu adalah kawan yg aku kenal sejak form 1. Time dia form 1, dia mmg suka tukar sekolah. Tak tau kenapa. 1st time aku nmpak dia, ingatkan dia ni budak form 6 yg belum baligh, sbb dia pakai seluar putih. Rupe-rupe nya dia baru brtukar ke sekolah aku dr sekolah agama. First time dia tegur aku time kat perhimpunan. Sbbnya, dia ni suka brcakap. mulut takleh berhenti Huhu

Selepas peperiksaan pertengahan tahun, aku dinaikkan ke kelas pertama dan duduk sebelah dia. Sejak tu baru aku tau, mulut dia ni tak leh nak tutup. Time belajar pun, mulut dia asyik menganga je. Nasib baik lalat tak masuk.haha. Time ni, aku slalu menolong dia mnjual nasi lemak. Best tau nasi lemak dia. Lama tak makan.huhu. Perkara yg paling aku ingat, aku pernah menolak dia smpai tertiarap atas pokok yg kecik2 kat belakang blok. Haha,mntak maaf bnyak2. Aku mmg tak sengaja time tu.

To Hadi, aku mmg ada ramai kawan baru tp aku tak pernah lupakan kawan2 lama. Tanpa kawan lama, aku mngkin tak smpai kat tahap ni sekarang. Aku hargai setiap kawan yg aku ada. Aku mntak maaf pasal td. Thanx bcoz concern about me. Terharu aku walaupun aku dok tahu samada mu ikhlas ke dok.

Hahahaha. Lol, entri ni aku tulis sekadar main2 je. Tak ade apa-apa yg serius pun berlaku. Just nk mereply entri Tepi Kain. Hak2. Terima kasih krn mnjaga tepi kain aku Di.haha. bye2
Sambung Bacaan

Dok Leh Tido

Posted In: . By Hazwan Arif

Jam menunjukkan pukul 530 pagi, tp mata aku still belum ngantuk. Td hampir 1 jam aku bergolek kat atas katil, tp still tak leh tidor jgk. Mungkin sebab aku tidur trlalu lama selepas smbahyang Jumaat td. Yela kan, aku tidur 3 jam je sbelum exam Sepro. Habis je solat Jumaat, terus aku ganti balik masa tidor aku. 3 jam jgk.hehe

Hmm, alhamdulilah, setakat aku dh habis 4 paper dan tnggal 2 lagi iaitu Process Heat Transfer(PHT) dan Mandarin. Kedua-du subjek ni agak susah skit brbanding yg lain. PHT susah sbb aku tak faham pun apa yg lecturer ajar. Klau pegi class, aku tgk je ape yg dia tulis, lgsung tak faham apa2. Subjek Mandarin plak, bnyak lagi tulisan yg belum aku ingat. Klau tak silap, baru 10 perkataan yang aku hafal. Dah la kena buat essay nnti. Mati la..

Sekarang ni pun, aku tgh berlatih menulis tulisan cina tu. Dh la bnyak. Huhu. Smpai disini saja lah, orng dah azan subuh kat surau V3 tu. Jom ke surau. Bye2
Sambung Bacaan

Seloka Belalang- Bintang Batu

Posted In: . By Hazwan Arif



Sejak semalam, aku mula mndengar lagu ni. Entah dr mana dtng band ni pun aku tak tau. Lepas dgr dr Youtube, aku try dlm dlm versi mp3. Lepas search dlm internet bnyak kali, jumpe gak lagu ni. Tapi lagu ni mmg best la bg aku. Liriknya sempoi, mmg aku suke. Kalau korang tak suke takpe.hehe

Bila hati terasa sunyi
Bedendanglah hiburkan hati
Usah dikenang yang telah terjadi
Jika dikenang buat sakit hati

Mungkin masa ubah segala
Kepedihan luka sengsara
Bedendanglah dengan lagu ini
Biar semua suka hati

Dan bila kita lalui
Saat-saat begini tabahkan hati
Bukan senang nak senang
Kate orang-orang tua
Nak susah senang

Tiada guna memendam rasa
Kelak nanti pasti binasa
Tanyalah pada diri sendiri
Budak bertuah apa nak jadi

Nak download?click here
Sambung Bacaan

Aku Terlalu Pantas

Posted In: . By Hazwan Arif

Salam. Tadi,time aku bersiar-siar dissekitar blog kengkawanku, aku terpandang benda aneh dibawah ni. Aku pun try la. Dan hasilnya seperti dibawah..tadaaa

1 perkataan

Speed test



p/s:saje je main-main.hehe
Sambung Bacaan

Selamat Hari Guru

Posted In: . By Hazwan Arif

Hari ni 16 Mei, hari yang bersejarah bagi seorang insan yang bergelar guru kerana hari ni dinamakan hari guru. Sepanjang hidup aku bergelar seorang pelajar ni, aku dah tak ingat berapa orang guru yg pernah aku ada. Bermula dari Tadika Kemas Teluk Ketapang, ke SK Teluk Ketapang, SMK Ibrahim Fikri(SIF) dan last skali ke MRSM Kuala Terengganu. Terlalu ramai tapi aku masih mengenali mengenali mereka semua.

Jadi, hari ni aku nak ambil kesempatan untuk mengucapkan Selamat Hari Guru kepada guru-guru yang banyak berjasa kepada aku selama ini. Kalau bukan kerana diorang, aku mungkin tak sampai pada tahap ni sekarang. Terlalu banyak kenangan aku bersama guru di sekolah dulu. Tapi yang aku aku ingat semuanya kenangan yang menyakitkan anggota badan aku ni.

Masih aku ingat, aku dirotan kerana memadam perkataan kat board utk program bahasa inggeris. Masa tu, aku dalam darjah tiga. Memang sakit tangan aku pada waktu tu. Ditambah lagi bila dirotan dihadapan semua orang. Aku juga masih ingat ditampar Ustazah kerana tak menyiapkan latihan yang diberi. Buku aku pada masa tu memang kosong. Memang patut aku kena hukum pada waktu tu. Aku juga masih ingat dirotan dihadapan kelas sebelah kerana bermain bola kertas dalam surau salepas UPSR. Memang malu la waktu tu. Di cubit di perut dan diconteng muka dengan kapur memang dah jadi perkara yang biasa. Sebabnya, aku selalu fail dalam BI, buat bising time kelas malam, tutup lampu la dan banyak lagi.

Naik ke sekolah menengah iaitu di SIF, aku pernah dirotan oleh Penolong Kanan HEM kerana lambat hadir ke sekolah (ni Hadi punya pasal la ni). Pernah jugak disuruh bersila didepan kelas dan menyiapkan nota Pendidikan Islam dihadapan semua orang . Waktu tu, aku adalah orang yang paling last menghantar nota kat ustazah. Masa aku tingkatan 3 pulak, budak lelaki kelas aku memang malas giler. Pernah skali, semua orang didenda kerana tak mnyiapkan latihan Matematik. Waktu tu, aku memang bodoh matematik. Semua benda aku tiru.

Naik ke tingkatan 4, aku masih di SIF. Pernah jugak aku dirotan sampai patah pembaris panjang cikgu tu. Tapi, kenapa aku tak rasa sakit time tu? Dah kebal agaknya haha. Pernah jugak, aku disuruh membaca ikrar dan diikuti oleh kawan-kawan yang lain kerana gagal menyiapkan latihan Fizik. Selepas 5 bulan,.aku bersekolah di MRSM Kuala Terengganu. Waktu ni, cikgu Add Math adalah yang paling garang. Pernah sekali aku disuruh ketuk ketampi (njut linge) sbnyak 130 kali. Ini gara-gara aku tak menyiapkan latihan yang diberi walaupun aku dah siap sebanyak 90 peratus. Tekan tubi dalam kelas plak memang perkara biasa waktu tu. Akhirnya, aku dapat perform dalam Add Math untuk setiap exam. hehe

Tapi bagi aku, perkara ni lah yang banyak mematangkan aku. Aku langsung tak pernah berdendam dengan guru-guru yang pernah menghukum aku. Tak macam budak sekarang, cubit sikit je dh repot kat polis. Manja nak mampos!

Pernah jugak aku merancang utk mengenakan cikgu aku. Waktu tu, aku dalam tngkatan 1. Aku dan kawan sekelas mnconteng kerusi guru dengan kapur putih dan mengharapkan dia duduk atas kerusi tu. Memang lama la kitorang tunggu dia tapi dia tak masuk-masuk ke kelas. Last skali, aku terduduk atas kerusi tu. Haha. Macam mna aku boleh terlupa pun aku tak tau. Mungkin cikgu tu baca Yaasin kot pagi tu

Sampai di sini saja penulisan aku untuk pagi ni. Dan sekali lagi aku ingin mengucapkan Selamat Hari Guru buat semua guru ku yang pernah mngajar aku selama ini. Terima kasih cikgu!


Sambung Bacaan

Study Week Lagi??

Posted In: . By Hazwan Arif

Salam.
Alhamdulilah, dua paper telah selesai, Numet dan Thermo. Bila dh smpai kat tahap ni, apa yg boleh aku buat ialah bertawakal dan berdoa kpd Allah agar result aku tak teruk sangat. Nasib baik rakan2 bnyak mmbantu sebelum exam. Boleh la aku mnjawab apa yg aku tahu walaupun ada yg aku xdpt jawab.

Semalam, bermula lagi study week bg budak Chemi Jan 07 krn paper seterusnya ialah pd hari selasa depan. That’s why ramai budak Chemi nmpak rilex je especially aku. semalam, aku mnghabiskan masa menonton cerita korea, Three Dads and One Mom. Agak kelakarla citer ni, dpt la mghilangkan tension slpas mnjawab 2 paper yg susah tu.huhu

Pagi ni aku masih tak tau nk buat apa. Apa yg ada dlm kepala aku sekarang, nk mngemas bilik dan mmbasuh baju tp sabun aku dh habis. So, kena tnggu kedai V4 buka dlu la. Aku pun curi masa sket nk menulis walaupun tak tau nk menulis apa.hehe

Oh ya, pagi td Manchester United telah menewaskan Wigan Athletic dgn jaringan 2-1. Thanx to Tevez and Carrick atas jaringan anda. Kepada supporter team lain, MU pasti menang EPL kali ni.haha. Tp aku agak frust sdikit. Aku mgkin tak dpt tgk final UEFA Champion League utk tahun ni antara MU dan Barca krn aku ada paper Mandarin hari tu. Tahun lepas aku pun tak dpt tgk krana ada paper Organic Chem klau tak silap. Nasib baik MU menang time tu.huhu

Ok la. Aku nk chow dulu. Mahu pegi makan jap. Bye2 and gudluck on everything..
Sambung Bacaan

Kasih Ibu

Posted In: . By Hazwan Arif

Salam.

Pejam celik pejam celik, dh hampir 2 tahun setengah aku berada di UTP. Esok, seperti sem2 sebelumnya, aku akan mnghadapi final exam. First paper esok ialah Numerical Method. Susah jgk subjek ni.Wish me all the best k..hehe

Seperti biasa, mlm sebelum exam pasti aku akan telefon mak aku. Biasa la kan, di saat genting mcm ni, aku pasti teringat kat mak. So, aku ko la mak aku td. Sekarang dia berada di Perlis, mnghantar adik aku yg akan mula daftar masuk ke Matrik Arau esok. Mendengar kata-kata semangat dr mak aku td, sekurang2 nya, bertambah skit semangat aku utk study mlm ni. Terima kasih mak.

Oh ya,Sempena hari ibu yg jatuh pd hari ini, aku ingin mengucapkan selamat hari ibu kepada ibuku yg trsayang, Zahar Banun Ismail dan juga kpd ibu2 di seluruh dunia.huhu. Bila difikirkan balik, bnyak jugak kesilapan yg aku lakukan trhadap mak.
Iwan mintak maaf mak!!

Kat bwh ni, antara lagu untuk ibu yg paling aku suka. Hayatilah lirik nya.

Kasih Ibu -Burn

Ketika aku dibelai
Kasih sayang mu terindah
Kau tersenyum bila melihat diri ini

Kini ku telah dewasa
Kasih dirimu tak berbelah bagi
Hanya pada diriku

Seharum bunga indah
Pelukanmu itu sayang
Bak awan biru melindungiku

Hanyalah kasihmu
Yang aku perlu
Tiada duanya untuk kubandingkan darimu

Hanyalah kasihmu.... ohh ibu
Biarlah bersemadi dalam hati
Buat selamanya ohhhh

Kau ternilai bagi diri
Kesungguhanmu mendewasakanku
Andai semua berubah akhirnya
Sinarmu hilang selamanya... Ohh...


THANX MOM!!
Sambung Bacaan

Tag lagi!!

Posted In: . By Hazwan Arif

Salam. Kali ni aku di tag oleh Kamil dan Sap Atan. Dua-dua nye budak Chemi dan bijak .huhu. Erm, layan je la..

1.Adakah anda terasa anda hot?
-Aku baru je mandi. Badan pun masih sejuk lagi.

2. Upload gambar kegemaran andab


3. Kenapa anda suka gambar ini?
-Gambar ni diambil time aku foundation 1st bersama rakan2 dr MRSM KT dlu. Kitorang brkumpul mlm tu krn 4 org drp kami akan mnyambung blaja ke oversi. Tq kat Faisal krn blanja aku mkn Chicken Chop mlm tu. hehe

4. Bila kali terakhir makan pizza?
-Dah lame tak makan. Boikot!!

5. Lagu terakhir yang anda dengar?
-Madu Tiga by Ahmad Dhani & Aku Tak Percaya Cinta by Liyana Jasmay

6. Apa yang sedang anda buat selain daripada selesaikan tag ini?
-Study Numek kot. Tp mcm tak study je.huhu

7. Selain nama sendiri, anda suka dipanggil dgn panggilan apa?
-Aku suka org pnggil aku dgn nama Hazwan. Aku tak suka nama lain tp mmndangkan aku bnyak nickname, aku terima je lah..

8. Tag lagi 6

-Farah Najwa
-Stopa
-Wafa’
-Fazley
-Abu Raihan
-Emma

9. Sapa No 1 pd anda?
-Best student time aku sekolah rendah dlu.

10. Orang nombor 3 ada hubungan dengan sesiapa?
-Tak pernah tanye.

11. Kata sesuatu berkenaan dengan orang nombor 5.
-Study la plop. Main DOTA sokmo...

12. Bagaimana pulak dengan orang nombor 4?
-Mangsa buli Hamzah.hak2

13. Siapakah orang nombor 2?
-Nyekit molek dia ni.haha

14. Bagi pesanan pada orang nombor 6?
-bagi roti canai dgn teh tarik satu.hehe

bye-bye~
Sambung Bacaan

Trip to Tambun

Posted In: . By Hazwan Arif

Salam
Semalam, aku bersama Sad, Qayyum, Mus, Kacang, Nipi, Supel dan Shahwal telah ke Lost World of Tambun. Kami pergi dgn dua kereta. Aku mls nk cerita panjang. So layan je gambar kat bawah ni.hehe




bergambar sebelum main







gajoh!

menari didepan king-kong
pendekar penyu

katok wong


p/s:kenapa aku selalu melakukan kesilapan yg sama??hmm
Sambung Bacaan

Pagi ni cuaca mendung, agak sejuk, dan sedikit hujan. Housemate aku semuanya masih tidur lagi. Tidak sperti smlm, cuaca yg agak panas mnyebabkan kulit aku mnjadi merah selepas brjemur tgh panas. Dan pagi ini, ia masih merah. Sebenarnya, aku bukan berjemur tanpa sbb..

Pagi semalam, aku trlibat dgn Frenzy Futsal di Court V5. Team yg dinamakan “Kami Budak Chemi” ini dibarisi pemain yg tdk kurang hebatnya seperti Syazwan, Kamil, Mus, Aik, Khairuddin, Zakwan, Syafik, Sap Atan dan aku sendiri. Dan keputusannya, kami gagal mnjadi juara. Huhu

Faktor utama yg mnyebabkan kekalahan kami ialah pengadil, bila kitorang nk buat counter-attack je, pengadil akan tiup wisel. Bukan ada buat silap pun, tp masa dh habis. Faktor kedua, aku tak mndi time prlawanan prtama. Lepas prlawanan prtama, aku balik ke bilik utk mndi. Then, baru lah team aku mnunjukkan sedikit peningkatan. haha

Walau ape pun, aku nk ucap ucap terima kasih kat bdak team aku sbb sudi ajak aku join team diorang. Kita dh buat yg trbaik walaupun bnyak yg kesilapan yg dilakukan. Huhu

Erm, tutup cerita ttg futsal. Sekarang study week dh bermula. Dua hari dh berlalu, tp aku masih belum start ape2 lagi. Nasib baik jadual exam agak mnyebelahi aku. Seminggu ada dua exam. So, kali ni exam aku berlangsung selama 3 mnggu. Biar lama, asal selamat. Haha

Kpd kwn2 di UTP, gunalah study week ni dgn sebaiknya. Jangan malas2.hak2.
Salam
Sambung Bacaan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...