Bukan Sekadar Cakar Ayam
Hanya ingin meneruskan kehidupan yang kuchalana....

Berita Gumbira...

Posted In: . By Hazwan Arif

Salam..

Berakhirnya hari ni, maka bermula lah study week bagi student UTP. Erm, hari ni sesuatu perkara telah berlaku. Kali pertama berlaku dlm hidup aku sejak bergelar student. Huh,malu nk ckp. Hmm, tp nk buat mcm mane, mmg silap aku. Padan muke aku.hoho.

Lupakan pasal td. Aku ada berita gumbira. Petang td, selepas test kakak aku hntar msj. Rupa2 nya, kakak ipar aku dah beranak. Mknanya, aku dpt anank saudara sorng lagi la. Kali ni perempuan, dgn berat 3.04 kg dilahirkan pd pukul 630 pgi di Hospital Besar Sultanah Nur Zahirah. hehe. Hurm,lps 12 jam baru aku tau pasal kelahiran baby ni. Ape la abang aku ni, bgtau la awal2. huhu

Sekarang aku tgh promote kat status gtalk dan ym, sape2 yg ada idea utk nama, boleh bg tau kat aku. Tak malu langsung aku ni. Hak2. Peduli apa aku. Thanx kpd sape2 yg bg cadangan tu. Walaupun ada jgk yg mengarut, bg nama yg pelik2. Haha.

Hurm, td terbaca kat google group Chemi, ramai jgk yg bagi tau nk balik umah mlm ni. Tb2 aku terasa nk balik umah jgk . Homesik kot. Tp,bnyak lg keje yg belum setel. So, lepas exam baru dpt balik. Hurm, sbulan lagi la nmpaknya. hoho
Ok. Mau chow dlu. Bye2
Sambung Bacaan

USING ONLY ONE WORD!

By Hazwan Arif

Hari yang boring. Esok ada dua test tp ak still takde smangat nk study. Housemate aku dan romate aku semua nya tgh buat kerja masing2 yg lgsung xde kaitan dgn akademik. Main rubik la,layan series la, main MyBrute pun ade.Ni yg mmbuatkan aku semakin mls ni. Aiya, takde orng ke yg nk bagi nasihat kat aku?? takde mood ni..

Hurm, skarang, aku nk mnggatalkan tngan utk mnjawab Tag dr Stopa. Tp aku jwb skit je. Yg lain2 aku jawab kemudian. Jom layan..

It's not as easy as you might think!
Copy and change the answers to suit you and pass it on.
It's really hard to only use one word answers.
Be sure to tag the person you received it from!


1. Where is your cell phone?
-Sebelah

2. Your significant other?
-Err

3. Your hair?
-Serabut

4. Your favourite thing?
-Kamera

5. Your dream last night?
-Tiada

6. Your favourite drink?
-Masak

7. Your dream/goal?
-Bahagia

8. What room you are in?
-Sendiri

9. Your hobby?
-Banyak

10. Your fear?
-Rahsia

11. Where do you want to be in 6 years?
-Terengganu

12. Where were you last night?
-Cafe

13. Muffins?
-Mana???

14. Wish list item?
-AdeAr..

15. Where you grew up?
-Terengganu

16. Last thing you did?
-Study

17. What are you wearing?
-pakaian

18. Your TV?
-Semalam

19. Your pets?
-MyBrute

20. Friends?
-Sleep

21. Your life?
-Happy

22. Your mood?
-undefined

23. Missing someone?
-AgakAr…

24. Car?aderNakHadiahkan??
-Takde

25. Something you're not wearing?
-Jam

26. Your favourite store?
-Buah

27. Your favourite color?
-Colorless

28. When is the last time you laughed?
-Tadi

29. Last time you cried?
-Lupa

30. Who will resend this?
-Ermm

31. One place that I go to over and over?
-Class

32. One person who emails me regularly?
-Mazirah

33. Favourite place to eat?
-Rumah

34. Why you participated in this survey?
-Boring

35. What are you doing tonight?
-Matlab

Boring wehh. Malas btol aku ni.
Sambung Bacaan

Game Addict

Posted In: . By Hazwan Arif



Gambar di atas menunjukkan seorang pelajar UTP yg kacak (wajah beliau trpaksa disembunyikan atas tujuan keselamatan), bersama banner yg dibuat khas sbgai mnghargai Rector, UTP Management Committees dan juga pihak ITMS krn brjaya masalah internet lembab yg telah brlaku sejak bbrapa sem yg lalu. Aku sbgai pelajar UTP jga bersyukur krn masalah ini telah selesai. Terima kasih kpd MPP UTP krn mnjalankan tugas anda. Tak sia2 aku vote hari tu. Hak2.

Skarang problem baru telah mncul. Student lebih kerap melayari internet. Contoh trbaik, inbox email aku sentiasa penuh dgn email2 dr google groups iaitu Chemi Jan07. Budak2 Chemi mmg aktif la. Tp x kesah la,nmpak meriah skit walaupun bnyak merapu esp Amin yg suke promote negeri Melaka. Hak2. Ikut suke ko la Min, asal ko bhgia sudeh.

Sejak dua menjak ni, member2 aku semakin rancak bermain game dlm internet. Mafia war la, My Brute la, Travian la dan bla3. Ish3, ape nk jd la diorng ni. Tp, aku pun main jgk. Haha. Semakin dekat dgn final ni, semakin bnyak game baru yg muncul. Aiyak, aku rase aku kena control diri skit. Aku skarang dah ada tanda2 ketagihan game mcm rumete aku. haha

Erm, smpai sini saje lah. Esok pkul 8 pg aku ade test.Strength of Material. Doakan aku bangun awal ye! Bye2

p/s:kung fu alaf baru. klik di sini.
Sambung Bacaan

Award dari Cik PeaPah

Posted In: , . By Hazwan Arif

Salam. Ni second award yang aku dpt. Kali dr Cik PeaPah, junior aku dulu. Sekarang, dia belajar kat Uniten. Ambik course ape ntah, tak pernah tanye plak. Thanx ye Cik PeaPah, lain kali bagi award lagi. Hehe

Ni la perkara yg aku kene buat:
1. Put this badge in your awesome blog
2. Award this badge to 10 bloggers whom you think are inspirational and friendly.
3. Make sure you put the recipients' names here, along with their links.
4. Let them know about this.



Penerimanya ialah-

1. Wan Kamalhadi- Aku berjinak dgn dunia blog ni sbb dia lah. Tp aku lebih suke blog dia yg dlu. Hehe

2. Hanifi- Antara org yg selalu bg komen kat blog aku. Thanx ya!!

3. Wan Mustapai- Dia suke berterus terang dlm blog. Nyekit goh!haha

4. Nash Hunter- Budak usrah aku dulu. Striker hoki terhebat UTP. Kan3?

5. Amin Baek- Aku tak tau kenape org panggil dia baik. Hurmm

6. Cik Irda- Aku selalu lepak kat blog ni.

7. Faris Roslan- Banyak info agama kat blog die ni. Bagus2

8. Emma- Dia ni pernh dtng UTP tp tak pernah lg jumpe aku.

9. Qist-Antara follower terawal aku.hehe

10. CT Aja- Perasan cute.haha. Gurau je..


Nah, terima lah award yang tak seberapa dari aku ni.
Bye2.

p/s:Adeih, perut aku buat hal la hari ni. Hari ni tandas dh mnjadi bilik kedua aku kat UTP.
Sambung Bacaan

Tag: Memori Pertunangan

Posted In: . By Hazwan Arif

Salam. Kali ni aku di tag lagi oleh Stopa. Dah lame aku simpan tag ni. Memandangkan masih bnyak lg yg belum terjawab, aku pun curi mase skit utk jawab. Rules nye mcm kat bwh ni.

1. Go to your photos folder in your computer.
2. Go to the 6th folder of photos.
3. Go to the 6th picture in that folder.
4. Put the picture on your blog and description of it.
5. Invite six friends to join the challenge.
6. Link them your blog and let them know they have been challenged




Dan gambar yg terkena adalah gambar diatas. Bila tengok je gambar ni, aku akan tersenyum sorng diri. Sebenarnye ni la tunang aku. Aku bertunang dgn die time form 5 dulu. Namenye, cukuplah aku sebut sbgai Mira. Tapi,aku ditunangkan secara pakse oleh keluargaku. huhu. Nak buat mcm mne, terima je lah. Nasib baik dia lawa.haha

Sebenarnye, die ni tunang olok2 aku je. Ceritanye mcm ni, time F5 dlu, Panitia Agama Islam ingin mmbuat amali prtunangan dan sembelihan sempena Minggu Aktiviti. Setiap homeroom F5 akan digabungkan dgn homeroom F4 dan melakukan amali pertunangan. Entah macam mne, aku terpilih utk mnjadi pengantin lelaki. Yg lain semuanye mnolak dgn alas an malulah, takut awek marah la bla3. Dan aku pun trima je la.

Masih aku ingat, hari tu hari Khamis, aku diarak ke surau lama oleh bdak2 homeroom F5. Kat surau tu, dh mnunggu bdak2 homeroom F4. Sebelum masuk, ayahku (olok2) trpkse mmbeli pantun yg dijual oleh wakil perempuan. Selepas brbalas pantun, akhirnya dpt jgk masuk. Time tu mmg malu giler la. Bila aku intai kedalam surau, ramai giler org.Rase nk lari je. Dah la time masuk,aku kena cium tangan bdak F4 a.k.a ayah pengantin perempuan. Jatuh saham.haha. Bila masuk tgk pengantin perempuan, fuhh, lawa nye. Kalau diorang suruh kahwin betol2, mngkin aku nk kot time tu. Haha.

Lepas tu, mula brbincang pasal tarikh prkahwinan,hantaran dan bla3. Aku dah tak dengar ape2 dah time tu. Time tu nerves giler, mcm betul2 brtunang. Akhirnya, habis jgk majlis tu. Tp aku trsilap,tba-tba,dtng sorang bdak F4 lelaki ajak aku bergambar dgn tunang aku tu. Mula2 aku menolak, lepas dipujuk aku terima jgk. Dgn trsipu-sipu malu, aku brjalan kearah tunang aku tu. Bila aku duduk je tepi tunang aku tu, tba2 berpuluh-puluh flash kamera mnghentam muka aku. Mmg malu giler smpai pipi aku terketar-ketar. Nak senyum pun tak dapat. Tak dpt dibayangkan. Haha.

Lepas tu, aku dh tak jumpe dh tunang aku tu. Kalau jumpe mgkin tak perasan kot. Lgpun, aku tak pakai spek time jalan2. So, tak nmpaklah. Sejak hari tu, bila aku lalu je tepi bdak perempuan F4,msti aku rase malu. Tapi, bila pikir2 balik, mmg klakar la time tu. Haha. Tu la antara kenangan aku paling manis kat MRSM KT. Hehe.

Hmmm..orang seterusnye:
-Hanifi
-Nash
-Qist
-Sued
-PeaPah-nk balas dendam.haha
Sambung Bacaan

MAKKX

Posted In: . By Hazwan Arif

Salam,akhirnya MAKKX dah berakhir. Keseluruhan, ok la walaupun ade sedikit kelemahan dlm pelbagai aspek. Tahniah kat commitee atas segala kerja keras anda dan juga kat hadirin yg hadir. Thanx for your support.

Tp,skarang mood aku masih dlm proses pembaikpulihan. So,lepas ni la aku akan update balik pasal MAKK. Gambar pun belum dpt lagi. chow

p/s: Klik disini. Best woo.
Sambung Bacaan

Penantian berakhir

Posted In: . By Hazwan Arif

Salam.
Selepas membuat persediaan lebih kurang 4 bulan, akhirnya Majlis Anugerah Kolej Kediaman (MAKK) X akan berlangsung pd mlm ni. Agak brdebar la smpai tak dpt nk tidur smlm. Tidur tak lena langsung. Sbbnye, aku akan mnjadi floor manager mlm ni,iaitu menguruskan semua hal berkaitan kat dlm dewan tu terutama usher. Yang ni mmg mmbuatkan aku nerves krn sedikit kesilapan je,dpt mncacatkan majlis.huhu. Dah la mlm ni tak tau lg nak pakai baju ape.Haih,problem2. Takpe la,lepas ni aku akan try settle kan.

Gambar bwh ni diambil time nk prepare utk hiasan dewan. Lepas ni aku akan upload lg.




Aku jge nk ucap terima kasih kpd siapa2 yg selalu mngunjungi blog ni walaupun dah jarang di update. Maklumlah, agak busy skit minggu ni. Lepas mlm ni, mungkin ke-busy-an akan berkurangan. Insyaallah. Kepada org yg menge-tag aku tu, tak lame lg aku buat la.

p/s:Kpd sape2 yg datang mlm ni, pakai comel2 sket deh. Ade award utk pakaian terbaik. :)
Sambung Bacaan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...