Bukan Sekadar Cakar Ayam
Hanya ingin meneruskan kehidupan yang kuchalana....

Salam.
Seperti yg telah dirancang, semalam, penulis bersama Mus’ab, Sharir, Stopa, Amin, Jahar, Irsyad dan Seli telah ke Teluk Batik. Kami ke sana dgn berkonvoi beramai-rmai dgn mnaiki motor LC milik Mus’ab, Sharir, Jahar dan Seli.


Kami bertolak pd pukul 4 ptng. Perjalanan ke sana mmg sangat meletihkan. Sampai saje di sana dlm pukul 5 ptng, kami trkejut krn trlalu rmai org di pantai. Lgsung tak ada tempat utk brmndi mnda di sana. Smua kawasan penuh dgn org. Mklumlah, semalam cutI CNY. Kebanyakan pengunjung dtang dgn family masing2. So, lpas solat asar, kami semua hanya berjalan-jalan smbil mngambil gmbar dan mncuci mata.




Tb2, salah sorng dr kami bg idea utk ke Teluk Senangin. Idea tu mmg best tp tgok jam dah pukul 6. Tak tau sempat ke tak. Dah la tangki minyak motor dh nak habis. Selepas brbincang sekejap, kami teruskan jga perjalnan ke Teluk Senangin. Kesian bila melihat kereta yg bersesak-sesak lebih kurang 2 km utk ke Teluk Batik. Agak2 pkul brape diorang bleh smpai ke sana??





Selepas 40 minit, kami smpai ke simpang utk ke Teluk Senangin. Tp kami trpaksa mncari stesen minyak dlu. So, lpas 3 km, kami bertemu jgk dgn stesen minyak Esso. Selepas mngisi mnyak dan berehat, kami terus ke Teluk Senangin dan smpai di sana dlm pkul 7. Penulis hairan, kawasan di sini lebih cantik, air pun lebih jernih, tp knpa org masih pilih Teluk Batik?(tak faham 2x).




Tb2, rintik2 air hujan mula turun. Tp kami buat tak kesah je. Lpas salin pakaian, kami trus mndi bramai-ramai di sana. Penulis tak reti berenang, so penulis henya berendam mcm badak air berendam dlm lumpur.haha. Pkul 7.30, hujan smakin lebat. Kami terus chow dr situ dan mncari tmpat utk mnyalin pakaian.

Selepas brjumpa kawasan yg sesuai, kami mnyalin pakaian di sebelah tandas berbayar tnpa rasa malu. Haha. Lpas tu, kami terus bergegas utk mncari surau brhampiran utk solat Maghrib. Sselesai saja solat, lebih kurang pukul 8.10, kami brtolak pulang. Perjalanan pulang agak menakutkan, krn jalan terlalu gelap dan hanya kitorng je yg ade kat situ. Dah la jalan licin, trpaksalah bwk motor dgn slow.

Selepas 15 minit, jalan mula terang dgn kehadiran lampu2 jalan yg terpacak di tepi jalan. Haha. Rasa selamat sket. Paling klakar, bila smpai kat traffic light yg brlampu merah, kami turun utk mnghilangkan kebas. Sakit punggung kot duduk lame2 atas motor tu. Penumpang kereta yg brhenti ketawa melihat gelagat kami..haha..

Selepas perjalanan pergi dan balik lebih kurang 130 km(menurut Stopa), kami berhenti di Sabilah Seafood utk mnghilangkn kebuluran krn belum makan tghari. Lapar giler time tu. Then, lpas kekenyangan, kami trus pulang ke UTP. Smpai je kat bilik, penulis lepak skejap, mandi, solat dan terus terjun ke katil kesayangan. Letih giler. Haha.



Kenangan ni pasti akan ku ingat smpai bila-bila.Chow..
Sambung Bacaan

Hipokritas..

Posted In: . By Hazwan Arif

Pagi ni sangat sunyi. Hanya bunyi burung yg riuh rendah kedengaran yg mungkin sedang mncari pasangan di sekitar bilik penulis. haha. Kebanyakkan bilik-bilik di V4 masih gelap. Mungkin tuan empunya bilik masih nyenyak tidur .

Hurm.. semalam, penulis bersama Musab, Stopa, Mirol, Amin dan Jahar telah kluar ke Ipoh, Tujuannya, tak apa-apa ada sebenarnya. Cuma nk mengisi masa boring di yg semakin bertambah time cuti ni.

Tak ada yg mnarik pun, ttp time penulis sembahyang Maghrib di Jaya Jusco, penulis trpandang sorang mamat UTP ni. Gaya lagaknya mcm gangster Jepun, tp penulis tak kisah pun pasal penampilannya tu. Tp yg hairannya, time org tgh sembahyang, dia duk lepak kat luar luar surau smbil bersembang dgn kwnnya. Lpas org sembahyang, dia ada kat luar lg. Time penulis tgh pakai kasut, dia terus hilang. Penulis ingatkan dia pegi sembahyang.

Tp, time penulis lalu kat tandas, penulis ternampak dia tgh mmbasuh muka dan tangan. Lpas tu trus chow. Fuh,mmg hipokrit la dia ni. Bodoh betol. Mgkin nk tunjuk alim dpan awek dia. Mintak-mintak mamat ni insaf. Berdosa besar wei tinggal sembahyang. Dah besar, tak kan tak reti nak sembahyang lg. Chow!!
Sambung Bacaan

Almari...

Posted In: . By Hazwan Arif


Ingin rasanya aku..
Hadiahkan almari kepadamu....
Yang terisi perca-perca rindu..
Untuk kau jahitkan menjadi cinta nan satu..


p/s:Sape nk almari tu, boleh bagi nama dan alamat kat comment. Nanti aku post. Haha
Sambung Bacaan

Khas untuk WM..

Posted In: . By Hazwan Arif


Semalam..
Datang seorang rakan..
Dengan wajah yang muram..
Dia bilang..
Hatinya berlobang..
Kosong kerana kehilangan..
Lantas tidak keruan..
Namun aku bilang..
Sabarlah kawan..
Usah la bimbang..
Dengan izin tuhan ..
Pasti muncul seorang rupawan..
Datang mengambus itu punya lobang..
haha


p/s:jgn marah eh..
p/s2:Hepi besday tu WM punya rumate..
Sambung Bacaan

Family Day MAKK 09

Posted In: . By Hazwan Arif


Salam..

Semalam penulis telah join Family Day Majlis Anugerah Kolej Kediaman(MAKK 09) kat Teluk Senangin. Family day ni brtujuan utk berkenal-knalan dgn bdak2 MAKK dr department yg berlainan. Sbb, sblum ni kami masih blum smpat nk berkenalan lg. Penulis dr department Ceremony and Protocol(CNP).

Seperti yg dijanjikan, kami mula brkumpul di kafe V2 pd pukul 7.30 pg utk breakfast dan akan bertolak pd pukul 8. Tp, mcm biasa rmai yg lewat. So, kami mula brtolak pd pkul 9. Penulis ke sana dgn menaiki kereta Izkar brsama Imran dan Project Manager MAKK, Faiz Omar. Kami smpai di sana lebih kurang pd pukul 10. Kawasan itu sangat cantik dgn pemandangan laut dan bukit-bukau yg mnghijau. Nmpak tenang la.



Smpai disana, kami dbahagikan kpd 4 group. Penulis berada di group 2 bersama Anam, Imran, Epon, Pino, Nora dan Diyana. Aktiviti pertama, kami diminta memenuhkan plastic smpah dgn sampah2 kat kawasan pantai tu. Tp tak de smpah pun. So, trpaksela mnguti daun2 kering utk memenuhkan plastic smpah tu.


Aktiviti kedua agak mncabar skit. Kami diminta utk mengisi air laut ke dalam belon tnpa mnggunakan alatan. Group yg paling bnyak akan jd pemenang. So, kami trpaksa mnggunakan mulut utk mngisi air kedalam belon. Caranya, tiup belon , then masukkan air kdalam mulut dan barulah masukkan kedalam belon. Sangt susah la sbb air laut dah la masin, lpas tu kna buat berulang-ulang kali, barulah dapat penuhkan belon tu. Nasib baik la dpt mndi laut time tu. sSeronok jgk. Group penulis berjaya mghasilkan 9 biji belon. Ok la tu..



Lpas tu ada aktiviti mncari gula-gula dlm tanah dan meminum air pebagai jenis tanpa gula gula secara beramai2. Grup penulis mndapt air Nescafe. Walaupun tak sedap, tp trpaksela mnghabiskan air tu. Then, kami ada aktiviti mngisi air kedalam botol tnpa mnggunakan alatan. So, sekali lg kami trpaksa mngisi air kedalam mulut dahulu, then berlari ketempat asal utk mngisi air kedlm botol. Pino yg paling kreatif. Dia mmbasahkan seluarnya dan memerah seluarnya kedalam botol tersebut. Agak bijak idea tu.


lpas tu plak, ada aktiviti mmbuat istana pasir. Kami diminta utk mmbuat istana pasir dan meletakkan bendera kecil kat atas tu. Lpas siap je, setiap grup dipecahkan kpd dua, attacker dan defender. Tugas attacker adalah mnghancurkan mnjatuhkan bendera grup lain dgn mnggunakan belon yg tlah diisi dgn air laut dlm aktiviti sblumnya manakala defender pula ditugaskan utk mlindungi bendera. Habis je aktiviti, langsung tiada pemenang krn defender telah mngorbankan diri mereka dgn mnutup bendera dgn badan. So, tak dpt nk baling la. Kesian tgk defender yg basah dgn air laut cmpur dgn air liur. haha


Lpas tu, penulis brsama rakan yg lain pergi mghidupkan api utk BBQ. Lpas tu, penulis bersama Amin, Mayak dan Jahar pergi mndi sekali lg di laut. Lpas mndi lebih kurang setngah jam, kami terus prgi mndi ke bilik air dan brsiap utyk makan tgh hari. Lpas makn, kami semua solat same2 dan ada sdikit majlis penutup. Sebagai cenderamata, kami diberikan gelas kecik yg tertulis name masing2.



Secara keseluruhannya, aktiviti ni sangat best dan meriah. Lebih2 lgi dgn gelagat Hazwan, Head of PnP (BKN PENULIS),Amin, Jahar dan jge Mayak. Tp yg paling klakr tntunye Hazwan yg asyik buat lawak dr 1st aktviti smpai majlis penutup. Tp, mcm tak buat keje je.haha.

Tp, keseluruhannya family day ni sangat best. Klau tak, tentu penulis tak kan knal bdak MAKK yg lain. Syabas dab tahniah kpd mereka2 yg menganjurkan family day ni. Sekian..


Sambung Bacaan

Aku mengarut..

Posted In: . By Hazwan Arif

“Rase mcm nk pegi class je”, itulah prkataan yg trkeluar dr mulut Mayak td. Bunyi itu agak klakar bg aku krn die tu mmg slalu je ponteng class. Tp aku pun trase mcm tu jgk. Boting sangat duk kat UTP ni. Keje aku hanye makan, tidor, pegi meeting dan main game. Nk kluar xde motor. Huh, boringnye..

Sebenarnye aku sdang mnunggu foldover yg aku order dgn Hidayah.Sejak bile dia jd peniaga ni?? Hm, aku pun tak tau. Tp aku bli la dua, nk tolong kawan2 katekan. Huhu. Sbb tu la aku menulis, nk hilangkan rase mengantuk.

5 minit kemudian.

Tp aku dpt call dr seorng perempuan. Dia suruk aku amik foldover tu kat bawah. Aku pun pegi la dgn berbekalkan duit 6 ringgit. Smpai saje kat situ, hm bdak kos aku rupenye. Syida dan member die sorng lg. aku ingatkan foldover tu besar mcm kat McD tu(bak kate Hidayah), tp kecik je. Nk makan, rase kenyang lg, so aku simpan dlm peti dlu la. Nk makan esok, huhu..

Sebenarnye, aku masih mnumpang di bilik Che Peng. Aku xleh masuk ke bilik aku sbb rumate aku belom pulang ke UTP dan dia tlah mngunci bilik aku. Huh,leceh betol. Kesian kat Che Peng, habis brsepah bilik dia. Mcm stor tikus(rujuk gambar dibawah)Haha.. aku ni bkan rajin sangat nk mngemas.haha

Ok. Dh nk tidor ni. Dah ngantuk. Bye2..

Sambung Bacaan

MU Menang!!!

Posted In: . By Hazwan Arif


Salam.

Penulis baru je pulang dari Dya Restoran selepas menonton prlawanan bola sepak antara Manchester United dan Chelsea bersama Mayak. Keputusannya, MU belasah Chelsea tiga gol tanpa balas. Gol-gol MU dijaringkan oleh Vidic, Rooney dan Berbatov. Pertahanan Chelsea pd malam sngat lemah hingga melepaskan 5 gol. Namun, 2 gol oleh Ronaldo telah dibatalkan oleh pengadil perlawanan. Kalau tak, malu la..

Credit to Berbatov, Park Ji Sung and C. Ronaldo.
Glory Glory Man Utd

Sambung Bacaan

Peteh Tranung Peteh..

Posted In: . By Hazwan Arif



Selepas mncatat dua kekalahan sebelum ni, akhirnya pasukan Terengganu mncatatkan kemenangan pertama dlm Liga Super. Gol-gol dijaringkan oleh pada minit ke-31 oleh Azlan Ismail sebelum Zairo Anuar Zailani mengukuhkan kedudukan pada minit ke-49. Thanx to them..Peteh Tranung peteh!!



p/s:MU vs Chelsea. Sape menang??
Sambung Bacaan

Sapa doh....!!!

Posted In: . By Hazwan Arif

Salam.

Hari ni hari pertama aku berada di UTP utk sem ini. Selepas kesejukan selama 9 jam dlm bas Kesatuan, akhirnya aku bersama Amin dan Jahar smpai ke UTP pd pkul 5.30. Then, kami dijemput oleh Che Peng dgn kereta Satria merah beliau. Thanx to beliau.

Hmm.. result dah keluar dan keputusannye, agak mengecewakan krn result yg aku dpt tak sprti yg aku target sblum ni. Tp, result dah dpt, so redha je la kan. Insyaallah, aku akan usaha keras lg utk sem yg baru ini(mcm x cye je).

Mlm ni ada first meting MAKK bhg cnp utk sem ni. Tp aku masih blum dpt idea tntang gimmick yg akan dbuat pd mlm anugerah nanti.. Huih. mcm ne ar??? Pening2…

ps: skarang lptop aku tgh diserang trojan. tolong2
Sambung Bacaan

Kosong..

Posted In: . By Hazwan Arif

Salam. dah lama penulis tak update blog nih. Sambil tgk2 blog org lain,terasa jgk nk update tp tak ade idea nk menulis daa. Sblum tu, slamat tahun baru kpd sume org yg terbace post ni. Sorry trlambat. haha..

Sebelum tu, marilah kita sama2 aminkan doa ni utk keselamatan saudara2 kita yg terancam diluar sana trutama di Palestin. Semoga Allah SWT bg kekuatan kpd mereka utk melawan rejim Zionis tu.

YA ALLAH, SELAMATKANLAH UMAT ISLAM YG SEDANG SENGSARA DI PALESTIN, AFGHANISTAN , IRAQ , CHECHNYA SERTA DISELURUH PELOSOK DUNIA AKIBAT DARI ANGKARA MUNGKAR DAN KEKEJAMAN MUSUH MUSUH MU. PELIHARAKANLAH MEREKA, LINDUNGILAH MEREKA, DAN JADIKANLAH KAMI SEMUA HAMBA2 MU YANG BERTAQWA...


Lg satu, marilah kita sama2 mnjayakan kempen mmboikot barangan Israel dan yg sewaktu dgnnye. Selamat memboikot.


Sambung Bacaan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...